Optimum

 

Program

Vi bydes velkommen af museets guide. Omvisningen forgår blandt interiør og effekter fra den tidligere Nationalbank bygning. Denne stod færdig i 1870, og man mærker tydeligt ånden fra dengang. Rummene i museet er bygget op, så man får en fornemmelse af at befinde sig i den gamle bankbygning med udskårne paneler og døre, samt udsmykning i form af bl.a. malerier. Nationalbanken begyndte sin virksomhed i 1818 i en bygning på Slotsholmen. Den nuværende Nationalbank bygning er tegnet af Arne Jacobsen, og regnes for et af hans hovedværker. Opførelsen startede i 1965, og stod færdig 1978 med 48.131 etagemeter.

Efter omvisningen spiser vi middag + 1 glas øl i restaurant "SAHIL" i Havnegade 33.

Mødested

Mødested er ud for Nationalbankens port i Havnegade 3, København, idet museet er placeret i selve nationalbankbygningen. Billedligimitation skal forevises ved indgangen.

Betingelser

Arrangementet er gratis for foreningens medlemmer. Ledsagere, der ønsker at deltage betaler kr. 200 (begrænset antal pladser). Bindende tilmelding.

Nationalbankens museum

 

Nationalbanken 10. marts 2009, 16.00-19.30

Nationalbankens gamle våbenskjold med Danmarks våbenmærke og egeløv hang over indgangen til den tidligere Nationalbankbygning. Det hænger nu i Nationalbankens museumSvingdør fra den tidligere Nationalbankbygning, nu placeret i Nationalbankens museum

Foreningens formål er, gennem alment dannende og sociale arrangementer og forelæsninger, at medvirke til læring og inspiration samt udveksling af erfaringer medlemmerne imellem.

Mette Mikkelsen

 

Anders Zeeberg

Mette Mikkelsen

Formand

 

Anders Zeeberg

Dirigent